HTML

Mert az élet igenis szép!

Az én blogom arra hivatott, hogy segítsen túlélni a hétköznapokat és valami pluszt adjon neked.

Friss topikok

  • Éberen álmodó: @kumnik007: Igen Niki, tudom, hogy igazad van és köszönöm, hogy felrázol amikor ezt elfelejtem idő... (2011.01.15. 09:09) Ünnepek után
  • Éberen álmodó: @kumnik007: Teljesen egyet értek! Ezek kimaradtak. Köszi a tippeket! ;) (2011.01.05. 14:01) Magánóvoda

Linkblog

Mondj egy jó hírt!

2010.12.12. 18:22 Éberen álmodó

Az utóbbi időkben egyre inkább érdeklődöm az Agykontroll technikák iránt és elkezdtem tanulmányozni ezt a témakört. Lenyűgözőnek találom, hogy mennyire szerteágazóak, valójában végtelenek a lehetőségei az Agykontroll alkalmazásának.

Az már korábban egyértelművé vált számomra, hogy elménk erejét még csak most kezdjük el megtapasztalni és határait el sem tudjuk képzelni! Én, aki hiszek a pozitív gondolatok erejében és abban, hogy mindent képesek vagyunk véghezinni, amit elménk látni képes, nem csoda hogy elkezdtem érdeklődni az Agykontroll iránt.

Mint mindenről ami előrébb viszi a világot és jobbá teheti életünket, így az Agykontrollról is fogok írni időről-időre. Mivel még csak ismerkedem a témával, saját tapasztalatokat egyelőre nem tuok közreadni, viszont vannak érdekes esetek és érdekes gyakorlatok, amiket időnként bemásolok (a forrást megjelölve) ide.

Ma egy rövidke, de szerintem annál értékesebb "gyakorlatot" idézek:

"...A szokások azonban megváltoztathatóak! Ehhez a következőt javaslom: először is írjuk össze, hogy milyen örömteli dolgok értek minket eddig az életben! Minél hosszabb a lista, annál jobb. Utána pedig 30 napon keresztül minden reggel és minden este, félálomban, idézzük fel gondolatban ezeket az örömteli emlékeket! A tudatalattiban mélyreható változást idéz elő. S ha azt akarjuk, hogy a családtagjaink is optimistábbá -s így hosszú távon egészségesebbé váljanak, érdemes gyakran játszani velük a "Mondj egy jó hírt!" játékot. (Ez Peter Kline Zseninek születtünk! című könyvéből származik.) Például vacsora közben mondd egy családtagodnak: "Mondj egy jó hírt!" A megszólítottnak ekkor az a feladata, hogy a pillanatnyi valóság egy pozitív elemét nevezze meg. Pl. "Finom ez a paradicsom", majd megszólít egy másik családtagot: "Mondj egy jó hírt!" Azért remek ez a játék, mert rászoktat arra, hogy a minket körülvevő ezernyi tényező közül a pozitívokra irányítsuk figyelmünket, s így kialakítsuk az immár bizonyítottan egészségesebb, optimista világlátást. Ugyanis rajtunk múlik, hogy valóságunkból mit látunk meg. Szebben fogalmazza meg ezt az igazságot a rövid vers:

Ketten ültek a cellában,
s bámulták az ablakot.
Az egyik vasrácsot látott,
a másik fénylő csillagot"

 

Innen idéztem ezt a kis írást:

http://www.esettanulmanyok.hu/?page=alfajarok&lap=201008

 

Úgy gondolom, hogy ez egy értékes és nagyon egyszerű játék, amit jó ha beépítünk a mindennapjainkba!!! Sok sikert hozá!

Szólj hozzá!

Címkék: agykontroll pozitív gondolat

A bejegyzés trackback címe:

https://azeletigenisszep.blog.hu/api/trackback/id/tr362511385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása